Υγιεινό salad bar : Η λευκή σαλάτα
2014-01-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
25/01/14
Συνέχεια της χθεσινής συνταγής Υγιεινό salad bar : Η κόκκινη σαλάτα είναι η σημερινή. Υγιεινό salad bar: Η λευκή σαλάτα που εμπνεύστηκα ομολογουμένως πολύ ,εύκολα μιας και η ποικιλία λευκών χρωμάτων σε λαχανικά ή ποικίλα υλικά για dressing, αφθονεί στην αγορά. Ωστόσο για ένα σωστό salad bar θα μπορούσαμε να αναμείξουμε τα υλικά και τα dressing από τις 2 σαλάτες ανάλογα τα γούστα και να εντυπωσιάσουμε τους συνδαιτυμόνες μας, εν αναμονή πάντα της Μπλε σαλάτας για να ολοκληρωθεί η τριλογία μας και να έχουμε ακόμα πιο εγγυημένα αποτελέσματα!
Συστατικά
Για τη βάση σαλάτας:
Ρόκα ψιλοκομμένη
Λάχανο ψιλοκομμένο
Καρότο τριμμένο
Ραπάνι τριμμένο
Για τη λευκή σαλάτα:
Λωτός κομμένος σε κυβάκια
Πράσινο μήλο σε κυβάκια
Σέλερι ψιλοκομμένο
Καρύδια χοντροτριμμένα
Πιπεριές τουρσί ψιλοκομμένες
Για το dressing:
¾ του φλιτζανιού γιαούρτι
¼ του φλιτζανιού ξινόγαλα
¼ του φλιτζανιού ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Χυμός και ξύσμα από 1 Lime
Χυμός και ξύσμα από 1 λεμόνι
1 κουταλιά της σούπας μέλι
2 κουταλιές της σούπας chives ψιλοκομμένα
½ κουταλιά της σούπας μουστάρδα με σιναπόσπορο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη βάση σαλάτας σε ένα μπολ και σε ένα δεύτερο τα υλικά για το μείγμα λευκής σαλάτας.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και ετοιμάζουμε το dressing. Χτυπάμε όλα τα υλικά στο multi και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα, λίγο πριν σερβίρουμε.
Βήμα 3
Δεν ξεχνάμε να βάλουμε όσο από το dressing μείνει σε σκεύος σερβιρίσματος, πάνω στο τραπέζι με κάποιο χαρτάκι που να λέει τα υλικά του, για όσους θέλουν να συμπληρώσουν στη σαλάτα τους επιπλέον αλλά θέλουν να γνωρίσουν και τη σύσταση του.