Φάβα βελουτέ με δαμάσκηνα και μυρωδικά
2016-04-24- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
29/4/16
Φάβα βελουτέ με δαμάσκηνα και μυρωδικά γιατί τη φάβα δεν την κάνουμε μονάχα σαλάτα. Στο Zannetcooks.com έχουμε πάντα πρωτότυπες, νόστιμες λύσεις, δοκιμασμένες για εσάς.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 φλιτζάνι φάβα
- 2 κρεμμύδι τριμμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 6 ξερά δαμάσκηνα
- Τα φύλλα από 1-2 κλωναράκια δενδρολίβανο
- Αλατοπίπερο
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
- ½ κουταλιά του γλυκού ξερό θυμάρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Ξεπλένουμε καλά τη φάβα και την κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι να γυαλίσει. Ρίχνουμε το σκόρδο για ½ λεπτό και έπειτα τα δαμάσκηνα.
Βήμα 3
Ανακατεύουμε και ρίχνουμε τη φάβα. Συμπληρώνουμε το ζωμό και αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 4
Ρίχνουμε τα μυρωδικά και μόλις πάρει βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα για 30-35 λεπτά.
Βήμα 5
Πολτοποιούμε τη φάβα με την ειδική ράβδο ή αφήνουμε να κρυώσει λίγο και πολτοποιούμε στο multi. Βάζουμε τη σούπα να πάρει μια βράση και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 6
Σερβίρουμε αμέσως με έτοιμα ή σπιτικά κρουτόν και επιπλέον δενδρολίβανο ή / και θυμάρι.