Φάβα παντρεμένη με ρέγγα
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.φάβα
3φλ.νερό
1κρεμμύδι μεγάλο ψιλ/νο
1πιπεριά καυτερή αποξηραμένη
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
3-4φιλέτα καπνιστής ρέγγας ραντισμένα με το χυμό λεμονιού
Λάδι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρολάκι και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τη φάβα και ανακατεύουμε. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά. Προσθέτουμε το νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 50 λεπτά ανακατεύοντας κατά τακτά χρονικά διαστήματα. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και σερβίρουμε σε πιάτο μαζί με τη ρέγγα και το χυμό λεμονιού, το κρεμμύδι και λίγο λάδι.