Loader

Φάβα σούπα με λαχανικά

2015-02-25
  • Μερίδες: 3-4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 60λ
  • Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

25/2/15

Φάβα σούπα με λαχανικά σερβίρουμε σήμερα κι αν έχετε συνηθίσει τη φάβα σε μορφή ντιπ, από τώρα θα την δείτε με άλλο μάτι.

splitpeasoup (2) splitpeasoup (5)

Συστατικά

  • 2/3 του φλιτζανιού φάβα
  • 1 ½ λίτρο ζωμός λαχανικών
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • 1 φλιτζάνι αρακάς κατεψυγμένος
  • Αλατοπίπερο
  • Χυμός λεμόνι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί καλά. Προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε το σέλερι και τα καρότα και ανακατεύουμε.

Βήμα 2

Συμπληρώνουμε το ζωμό και μαγειρεύουμε 10 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη φάβα, πολύ καλά πλυμένη και ανακατεύουμε. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για άλλα 40 ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Τέλος ρίχνουμε τον αρακά και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 4

Κλείνουμε τη φωτιά και αφήνουμε λίγο τη σούπα να σταθεί. Τη σερβίρουμε ζεστή, ραντίζοντας αν θέλουμε χυμό λεμονιού και επιπλέον ελαιόλαδο. Αν θέλουμε μπορούμε να διασκορπίσουμε τη σούπα με κρουτόν της επιλογής μας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *