Loader

Φαγκρί γεμιστό με πατάτα και σέλερι

2013-08-31
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 50λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 16
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

16 έχουν βαθμολογήσει

31/08/13

Τελευταία μέρα του Αυγούστου σήμερα.

Πάει και το καλοκαιράκι… και τώρα που σας γράφω, έρχεται απ’ έξω και ένα ελαφρύ αεράκι μαζί με λίγη συννεφίτσα…μμμ! Μήπως τελικά μου αρέσει το φθινόπωρο. Ή μου αρέσει ο χειμώνας που ξέρω ότι έρχεται. Ή μήπως έλεγα ότι μου αρέσει το καλοκαίρι επειδή πέρασα πολύ όμορφα φέτος. Ή πάλι μήπως, λέω, τελικά παρότι γεννημένη Μάϊο, δεν μπορώ να αντισταθώ με τίποτα στον χειμώνα… Μπέρδεμα.

Όπως και να έχει οι αλλαγές των εποχών, έχουν και αυτές την γλύκα τους, αρκεί να αφήσουμε ελεύθερες τις αισθήσεις μας και να τις απολαύσουμε, όσο μας επιτρέπουν τουλάχιστον οι συνθήκες διαβίωσης στην καλή μας Ελλαδίτσα!

Συστατικά  

Για το ψάρι:

2 ολόκληρα ψάρια, της αρεσκείας μας, καθαρισμένα, περίπου 350-450gr.

1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο

Αλατοπίπερο

Για τη γέμιση:

1 μεγάλη πατάτα

1 μικρό κρεμμύδι , πολύ ψιλοκομμένο

1 κουταλιά του γλυκού, βασιλικός ψιλοκομμένος

1 στέλεχος  σέλερι, πολύ ψιλοκομμένο

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας φρυγανιά τρίμμα (για τα υγρά, προαιρετικά)

Χυμό ½ λεμονιού

1/3 της κουταλιάς του γλυκού, κόλιανδρος, σκόνη

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

Οδηγίες

Βήμα 1

Ρίχνουμε την πατάτα καθαρισμένη σε νερό που βράζει για 15 λεπτά. Την στραγγίζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 2

Την κόβουμε σε κυβάκια και την ρίχνουμε σε ένα μπολ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τη γέμιση.

Βήμα 3

Με αυτό το μείγμα πατάτας γεμίζουμε την κοιλιά από τα ψαράκια μας και τα ακουμπάμε προσεχτικά σε ένα ταψί, με την κοιλιά να κοιτάει όσο πιο πάνω γίνεται. Τα ραντίζουμε με το σησαμέλαιο και τα αλστοπιπερώνουμε.

Βήμα 4

Προσθέτουμε λίγο νερό στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 25-35 λεπτά.

Βήμα 5

Τα σερβίρουμε ζεστά με μπόλικη φρέσκια σαλάτα και λαδολέμονο.

Προσαρμογή συνταγής :

http://palachinkablog.com/stuffed-trout/

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *