Φαγκρί με ανοιξιάτικο ρυζάκι
2013-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
ΓΙΑ ΤΟ ΨΑΡΙ
2φαγγριά περίπου 500γρ.το καθένα
Λάδι
Αλατοπίπερο
ΓΙΑ ΤΟ ΡΎΖΙ
2φλ.μαγειρεμένο ρύζι
1φλ.μανιτάρια
2πιπεριές κέρατο ψιλ/νες
2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2μέτρια καρότα κομμένα σε ροδέλες
5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.θυμάρι
1κ.γλ.πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Ψήνουμε τα ψάρια σε ταψάκι μαζί με λάδι, αλατοπίπερο και λίγο νεράκι. Βάζουμε σε ένα ταψί τα λαχανικά και τα πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο. Ρίχνουμε λίγο λάδι και λίγο νερό και ανακατεύουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά. Σερβίρουμε το ρύζι σε πιάτο και από πάνω 1-2 κουταλιές από τα λαχανικά. Τοποθετούμε δίπλα 1 ψάρι και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το θυμάρι.