Φακές βελουτέ
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ φλ.φακές
Λάδι
Αλατοπίπερο
Χυμό 1 λεμονιού
20ντοματίνια ολόκληρα
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα του
2φύλλα δάφνης
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1κ.γλ.κύμινο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και βράζουμε ανάλογα με τις οδηγίες της συσκευής. Εναλλακτικά βάζουμε τις φακές να βράσουν σε μπόλικο νερό για 20 λεπτά. Τις σουρώνουμε και τις κρατάμε στην άκρη. Σοτάρουμε σε κατσαρόλα με λίγο λάδι το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει ρίχνουμε το καρότο, το σκόρδο,τη δάφνη, τα ντοματίνια, τις φακές και χλιαρό νερό να τις καλύψει και 2 δάχτυλα παραπάνω. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το κύμινο και το θυμάρι. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και μεταφέρουμε 1 φλιτζάνι στο multi. Το πολτοποιούμε και το ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, να πάρει μια βράση. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό.