Φακές με καλαμαράκια και πατάτες
2013-07-24- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.φακές
1κρεμμύδι σε φετάκια
2κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
2φύλλα δάφνης
Λάδι
Αλατοπίπερο
Βασιλικός ξερός
1σκελ.σκόρδο
2πατάτες κομμένες σε μικρά κυβάκια
1κονσέρβα καλαμαράκια καθαρισμένα
1φλ.λευκό κρασί
1ποτ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.ζάχαρη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τις φακές μαζί με τα φύλλα δάφνης,τα κρεμμύδια και το σκόρδο για περίπου 20 λεπτά. Βάζουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και σωτάρουμε τις πατάτες. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε να σωταριστούν 2-3 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιχύνουμε με το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και αφήνουμε να σιγοβράσει περίπου 20 λεπτά. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Αδειάζουμε τις φακές σουρωμένες στο μείγμα με τις πατάτες, αφαιρώντας τα φύλλα δάφνης. Δυναμώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε λίγο λαδάκι και λίγο ακόμα αλατοπίπερο. Πασπαλίζουμε με το βασιλικό και αφήνουμε να χυλώσει 10 λεπτάκια περίπου.