Φακές με καλαμαράκια κονσέρβας
2013-07-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.φακές ψιλές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι κομμένο στη μέση
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
2φύλλα δάφνης
1κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
1κονσέρβα καλαμαράκια Καλιφόρνιας καθαρισμένα
3κρεμμύδια φρέσκα ψιλ/να
1/3φλ.κρασί λευκό
2κλωνάρια θυμάρι τα φύλλα του
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις φακές με μπόλικο νερό να βράσουν για 10 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τα ντοματάκια, τη δάφνη, λάδι και αλατοπίπερο και βράζουμε 40 λεπτά. Εντωμεταξύ σοτάρουμε τα φρέσκα κρεμμύδια. Ρίχνουμε τα καλαμαράκια και σβήνουμε με το κρασί. Πασπαλίζουμε με το θυμάρι και κατεβάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε φακές σε βαθιά πιάτα και από πάνω μια κουταλιά από το μείγμα με τα καλαμάρια.