Φακές με κολοκύθα και φέτα
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.φακές
400γρ.κολοκύθα σε κύβους
100γρ.φέτα θρυμματισμένη
1πρέζα μπούκοβο
800ml ζωμό λαχανικών
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1κ.γλ.κύμινο
4κ.σ.μαιντανό ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπιπερο
1φύλλο δάφνης
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε το ζωμό σε κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση. Ρίχνουμε τις φακές και το φύλλο δάφνης και τα αφήνουμε να βράσουν περίπου 20 λεπτά, ή μέχρι να μαλακώσουν. Τις σταγγίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε τους κύβους της κολοκύθας, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το μπούκοβο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι η κολοκύθα να πάρει ωραίο χρυσό χρώμα. Πασπαλίζουμε με το κύμινο και προσθέτουμε τις φακές. Πασπαλίζουμε με τον μαιντανό, ανακατεύουμε και σερβίρουμε με τη θρυμματισμένη φέτα.