Φακές πιπεράτες
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250γρ.φακές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κόκκινη πιπεριά ψιλ/νη
1πράσινη πιπεριά ψιλ/νη
1κ.γλ.μπούκοβο
3σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1κρεμμύδι τριμμένο
1κ.γλ.ρίγανη
1 ½ φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.σ.ζάχαρη
Ξύδι balsamico για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά στη χύτρα και εκτελούμε σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσεις της συσκευασίας μας. Εναλλακτικά βάζουμε τις φακές πλυμένες σε μπόλικο νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζουμε περίπου 40 λεπτά. Σερβίρουμε τις φακές ζεστές ραντισμένο με balsamico.