Loader

Φακές ραγού με κάστανα και μανιτάρια

2015-01-23
  • Μερίδες: 4
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 30λ
  • Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

23/1/15

Φακές ραγού με κάστανα και μανιτάρια. Ένα πιάτο από αυτά που εμένα προσωπικά με ξετρελαίνει. Τα κάστανα είναι χαμηλά σε λίπος και πηγή χρήσιμων φυτικών ινών, όπως και οι φακές. Σε συνδυασμό με τα λαχανικά γίνεται ένα γεύμα που θα μιλήσει στην καρδιά σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να το μαγειρέψετε!

lentilragout (3) lentilragout (4)

Συστατικά

  • 1 φλιτζάνι φακές
  • 1 φλιτζάνι καθαρισμένα κάστανα, ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια της αρεσκείας μας, κομμένα όπως μας αρέσει
  • 1 φλιτζάνι baby καρότα
  • 1-2 στελέχη σέλερι, ψιλοκομμένα
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες ή λιωμένες
  • 2 φύλλα δάφνης
  • Ελαιόλαδο
  • Αλατοπίπερο
  • ½ λίτρο ζωμός λαχανικών ή νερό
  • Θυμάρι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ζεσταίνουμε λίγο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε το σέλερι, το σκόρδο, τις φακές, τα καρότα, τα φύλλα δάφνης και το ζωμό ή το νερό.

Βήμα 2

Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20 λεπτά. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ελέγχουμε αν χρειάζεται επιπλέον υγρό το φαγητό.

Βήμα 3

Μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά και κλείνουμε τη φωτιά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγο θυμάρι.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *