Φακές σούπα με κάρυ και κύμινο
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.φακές
Λάδι
Αλατοπίπερο
1κρεμμύδι μεγάλο κομμένο σε φέτες
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.κάρυ
1κ.γλ.κύμινο
1/2κ.γλ.μοσχοκάρυδο
4-5σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
1μεγάλη πιπεριά Φλωρίνης ψιλ/νη
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπόλικο νερό τις φακές να βράσουν για 20 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, την πιπεριά, το χυμό ντομάτας, λάδι, αλατοπίπερο και τα μπαχαρικά. Αφήνουμε να σιγοβράσουν 30-35 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι φακές αλλά να μείνουν ζουμερές.