Φακές σούπα με καρότα και θυμάρι
2013-07-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 & 1/4φλ.φακές
1/2φλ.χυμός ντομάτας
1μεγάλο κρεμμύδι ψιλ/νο
4-5 σκελ.σκόρδο ολόκληρες
1/2φλ.Λάδι
Αλατοπίπερο
Ξύδι για το σερβίρισμα
1κ.γλ.θυμάρι
3καρότα κομμένα σε ροδέλες
3κ.σ.σέλινο ψιλ/νο
1/2κ.γλ.μπούκοβο
7ποτήρια χλιαρό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το νερό και το λάδι μέσα σε μια κατσαρόλα. Προσθέτουμε το μισό νερό και τα βάζουμε να πάρουν βράση. Σιγοβράζουμε περίπου 1 ώρα, προσθέτοντας σιγά σιγά και το υπόλοιπο νερό, κάθε φορά που το απορροφάει. Ραντίζουμε με το λάδι και σερβίρουμε αμέσως με ξύδι.