Φαρφάλες με σάλτσα ούζου και λαχανικά φούρνου
2014-11-30- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
4/12/14
Φαρφάλες με σάλτσα ούζου και λαχανικά φούρνου. Ένα εύκολο πιάτο, διαφορετικό και ελαφρύ.
Συστατικά
Για τις φαρφάλες:
160gr. Φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας
1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας
½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
¼ του φλιτζανιού ούζο
Μια πρέζα ζάχαρη
¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη(προαιρετικά)
½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο
Για τα ψητά λαχανικά:
1 μικρή ρίζα φινόκιο
1 μέτρια γλυκοπατάτα
6-7 ασπρομανίταρα
Ελαιόλαδο
Αλατοπίπερο
Πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τις φαρφάλες: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και τον πελτές ντομάτας με 1 ½ φλιτζάνι νερό. Πασπαλίζουμε με το τσίλι, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο.
Βήμα 2
Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το ούζο και το λάδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.
Βήμα 3
Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 12 λεπτά ή όσο αναγράφει η συσκευασία, ανακατεύοντας 1-2 φορές, ώστε να μην κολλήσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να τα σερβίρουμε.
Βήμα 4
Για τα ψητά λαχανικά: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα.
Βήμα 5
Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά.
Βήμα 6
Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και από πάνω τα λαχανικά. Ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.