Loader

Φαρφάλες με σάλτσα ούζου και λαχανικά φούρνου

2014-11-30
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 25λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 35λ
  • Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 5
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

5 έχουν βαθμολογήσει

4/12/14

Φαρφάλες με σάλτσα ούζου και λαχανικά φούρνου. Ένα εύκολο πιάτο, διαφορετικό και ελαφρύ.

farfalleveggies (3) farfalleveggies (6)

Συστατικά  

Για τις φαρφάλες:

160gr. Φαρφάλες ή άλλο κοντό ζυμαρικό της αρεσκείας μας

1 φλιτζάνι χυμός ντομάτας

½ κουταλιά της σούπας πελτές ντομάτας

Αλατοπίπερο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

¼ του φλιτζανιού ούζο

Μια πρέζα ζάχαρη

¼ της κουταλιάς του γλυκού τσίλι σκόνη(προαιρετικά)

½ φλιτζάνι παρμεζάνα ή άλλο τυρί της αρεσκείας μας, τριμμένο

Για τα ψητά λαχανικά:

1 μικρή ρίζα φινόκιο

1 μέτρια γλυκοπατάτα

6-7 ασπρομανίταρα

Ελαιόλαδο

Αλατοπίπερο

Πάπρικα

Οδηγίες

Βήμα 1

Για τις φαρφάλες: Βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το χυμό και τον πελτές ντομάτας με 1 ½ φλιτζάνι νερό. Πασπαλίζουμε με το τσίλι, τη ζάχαρη και λίγο αλατοπίπερο.

Βήμα 2

Αφήνουμε να πάρει μια βράση και προσθέτουμε το ούζο και το λάδι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά και ρίχνουμε τα ζυμαρικά.

Βήμα 3

Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για 12 λεπτά ή όσο αναγράφει η συσκευασία, ανακατεύοντας 1-2 φορές, ώστε να μην κολλήσουν. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να τα σερβίρουμε.

Βήμα 4

Για τα ψητά λαχανικά: Καθαρίζουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε κομμάτια της αρεσκείας μας. Τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και πάπρικα.

Βήμα 5

Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200C για 30-35 λεπτά.

Βήμα 6

Μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και από πάνω τα λαχανικά. Ραντίζουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *