Φαρφάλες με σολομό και βότκα
2013-08-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
200γρ.σολομός
1 /2 φλ.βότκα
500γρ.φαρφάλες ή άλλο ζυμαρικό της αρεσκείας σας
2κ.σ.άνιθος ψιλ/νος
1κ.σ.βούτυρο
2κ,σ.χαβιάρι
Αλατοπίπερο
200ml κρέμα γάλακτος
4κ.σ.κεφαλοτύρι τριμμένο (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ψιλοκόβουμε το σολομό και τον μουλιάζουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά στη βότκα. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και τα ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα όπου έχουμε βάλει να λιώνει το βουτυράκι σε χαμηλή φωτιά. Ρίχνουμε επίσης τον σολομό με την βότκα,την κρέμα γάλακτος,τον άνιθο,το χαβιάρι και αλατοπίπερο.Ανακατεύουμε καλά,σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την κατσαρόλα 5-10 λεπτά ακόμα στο ζεστό μάτι.Ρίχνουμε το τυράκι ,ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιατέλα. Καλή σας επιτυχία!