Φασολάδα με λαχανικά στο slow cooker
2014-05-15- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 5:00 ω
- Έτοιμο σε: 5:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
15/5/14
Φασολάδα με λαχανικά στο slow cooker και μην απορείτε γιατί έκανα αυτή την επιλογή, μέσα του Μάη. Στην πραγματικότητα είναι ένα άκρως ανοιξιάτικο πιάτο και σε αυτό βοηθάνε τα πολλά λαχανικά αλλά και η μικρή ποσότητα νερού. Δηλαδή μια φασολάδα που μπορούμε να φάμε και με πιρούνι!
Συστατικά
- 2/3 του φλιτζανιού φασόλια μέτρια, μουλιασμένα αποβραδίς
- 1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε κύβους
- 2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους
- 2-3 σκελίδες σκόρδο, ολόκληρες
- Αλατοπίπερο
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
- 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια ή 10- 12 ντοματίνια
- Μια πρέζα ζάχαρη
- 1/3 του φλιτζανιού μαϊντανός ψιλοκομμένος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Τα μεταφέρουμε στη συσκευή του slow cooker και προσθέτουμε 1/3 του φλιτζανιού νερό. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε στο high για 5 ώρες.
Βήμα 3
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό η χλιαρό, ραντίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον ελαιόλαδο. Εναλλακτικά μπορούμε να συμπληρώσουμε επιπλέον νερό και να μαγειρέψουμε το φαγητό σε χύτρα, στο χρόνο που αναγράφουν οι οδηγίες της συσκευής μας.