Φασολάκια και κολοκυθάκια σαλάτα με dressing ταχίνι
2014-06-05- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 50λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
16/6/14
Μέσα Ιουνίου έφτασε και το καλοκαιράκι περνάει με πολύ γοργούς ρυθμούς. Εμείς πάντα εδώ όμως, ακάθεκτοι στον αγώνα της σωστής διατροφής με πλούσιες σαλάτες γεύματα, ιδανικά για τις ζεστές μέρες, που θα μας χορτάσουν χωρίς να μας βαρύνουν. Φασολάκια και κολοκυθάκια σαλάτα με dressing ταχίνι και αν θέλετε, βάλτε την σε μπολ για την παραλία!!
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
300gr. Πράσινα φασολάκια βρασμένα
1 μεγάλο κολοκυθάκι τριμμένο
¼ του φλιτζανιού φουντούκια, ολόκληρα ή χοντροτριμμένα
2 κουταλιές της σούπας ξερά φρούτα, ψιλοκομμένα (της επιλογής μας)
½ φλιτζάνι κοτόπουλο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας λιναρόσπορος κοπανισμένος
Για το dressing:
¼ του φλιτζανιού σησαμέλαιο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και λίγο ακόμα για το σερβίρισμα
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά του γλυκού ginger τριμμένο
1 ½ κουταλιά της σούπας Soya sauce
2 κουταλιές της σούπας μηλόξιδο
1 ½ κουταλιά της σούπας ταχίνι
1 σκελίδα σκόρδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε βαθύ μπολ τα φασολάκια, το κολοκυθάκι, το κοτόπουλο και τα ξερά φρούτα και τα ανακατεύουμε.
Βήμα 2
Χτυπάμε στο multi όλα τα υλικά και περιχύνουμε με αυτό τη σαλάτα. Την φυλάμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε πιατέλα ή βαθιά σαλατιέρα και διασκορπίζουμε τα φουντούκια και τον λιναρόσπορο. Ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο και σερβίρουμε τη σαλάτα, κατά προτίμηση δροσερή.