Φασολάκια κοκκινιστά
2013-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 κιλό φρέσκα φασολάκια, μπαρμπούνια ή κατεψυγμένα
1/4 κούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 – 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 μεγάλες πατάτες κομμένες στα τέσσερα ή έξι
1 κουτί σάλτσα ντομάτας
½ κούπα ψιλοκομμένο μαϊντανό
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 – 2 φλ. νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε τα φασολάκια, αφαιρώντας με το ειδικό εργαλείο ή με το μαχαίρι όλο το περίγραμμα γύρω-γύρω έστω και εάν είναι τρυφερό και τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε. Βάζουμε λάδι όσο να βρέξουμε τον πάτο της κατσαρόλας και αφού ζεσταθεί σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 1 – 2 λεπτά να μαλακώσει. Προσθέτουμε τα φασολάκια και ανακατεύουμε και τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε. Ρίχνουμε τις ντομάτες, τη ρίγανη και το νερό και αφήνουμε τα φασολάκια να σιγοβράσουν για 45 περίπου λεπτά σε σιγανή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες και να δέσει η σάλτσα. Λίγο πριν το τέλος ρίχνουμε και τον μαϊντανό και άνηθο.