Φασολάκια σαλάτα με κρούστα παξιμαδιού
2013-07-03- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1/2 κιλό φασολάκια στρογγυλά
1 μεγάλη ντομάτα σε ροδέλες
1κ.σ.balsamico
3κ.σ.ελαιόλαδο
4 παξιμάδια λαδιού (ή όποιο άλλο είδος θέλετε)
1κ.γλ.κύμινο σκόνη
2κ.σ.πεκορίνο τριμμένο
αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζω σε κατσαρολίτσα τα φασολάκια. Στο multi θρυμματίζω τα παξιμάδια και τα ανακατεύω με το αλατοπίπερο,το κύμινο και το πεκορίνο. Τοποθετω τις ροδέλες ντομάτας σε ταψάκι ,τις πασπαλίζω με το μείγμα παξιμαδιού και ρίχνω πάνω σε κάθε ροδέλα μερικές σταγόνες ελαιόλαδο. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν. Εντωμεταξύ βάζω τα φασολάκια που έβρασαν σε πιατέλα και ραντίζω με λάδι και balsamico και τα αλατίζω. Όταν είναι έτοιμες οι ντομάτες τισ τοποθετώ μια μια ροδέλα πάνω στα φασολάκια με μια σπάτουλα και σερβίρω! Καλή σας επιτυχία!