Φθινοπωρινή τηγανιά γλυκοπατάτας και κολοκυθιού
2013-10-10- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(4 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
10/10/13
Η νύχτα φεύγει το johnnie walker έρχεται. Στην περίπτωση την δική μας , αυτή της μαγειρικής έχουμε 2 υλικά που συνυπάρχουν στις αρχές του Φθινοπώρου.
Το ένα στο τέλος του και το άλλο στην αρχή του. Ο λόγος για τα κολοκυθάκια και την γλυκοπατάτα, αντίστοιχα. Για τα κολοκυθάκια τι να πω. Τα ξέρετε , τα έχετε φάει σε διάφορες εκδοχές και έχετε ο καθένας την δική σας άποψη.
Για την γλυκοπατάτα όμως, νομίζω είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα και ουδεμία σχέση έχει με την κοινή πατάτα. Άλλη γεύση. Ιδιαίτερη, εκλεπτυσμένη, απαλή και όπως έλεγα μικρή σαν κάστανο με μορφή πατάτας. Δεν είναι ακριβώς έτσι, αλλά την λες παραπλήσια. Και στους τρόπους μαγειρικής της, δεν θα βαρεθείτε ποτέ.
Ας την δοκιμάσουμε!
Συστατικά
1 μέτρια γλυκοπατάτα κομμένη σε κυβάκια
1 ½ φλιτζάνι λάχανο, χοντροκομμένο
1 μεγάλο κολοκυθάκι κομμένο σε κυβάκια
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας σέλινο ψιλοκομμένο ( ή σέλερι)
1 πιπεριά πράσινη (ή ότι χρώμα έχουμε) κομμένη σε ροδέλες
2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο (εγώ έβαλα επιπλέον λίγο από το μύλο που έχει δενδρολίβανο, χοντρό αλάτι και λεμόνι)
Χυμό λεμονιού, προαιρετικά
2 αυγά βραστά και κομμένα σε φέτες ή τηγανητά (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το μισό λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι ή wok και σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι.
Βήμα 2
Ρίχνουμε την γλυκοπατάτα, το λάχανο , την πιπεριά και το κολοκυθάκι. Ανακατεύουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.
Βήμα 3
Πασπαλίζουμε με αλατοπίπερο και ρίχνουμε το σέλινο και το δενδρολίβανο. Ραντίζουμε με το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε άλλα 5 λεπτά.
Βήμα 4
Το σερβίρουμε ζεστό ακουμπώντας στο κέντρο κάθε πιάτου το αυγό. Πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλατοπίπερο και ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Προσαρμογή συνταγής :