Φιλέτα γαλοπούλας με πορτοκάλι και πατατούλες με λάδι τρούφας
2015-12-08- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Θέλει λίγη προσπάθεια
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
25/12/15
Φιλέτα γαλοπούλας με πορτοκάλι και πατατούλες με λάδι τρούφας και παρμεζάνα για ένα πλήρες εορταστικό πιάτο, που δεν θα σπαταλήσει το χρόνο σας αλλά θα ανταμείψει τον κόπο σας.
Συστατικά
Για τα φιλέτα γαλοπούλας:
400gr. Φιλέτο γαλοπούλας σε 2 κομμάτια
1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
2 κουταλιές της σούπας δενδρολίβανο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη ψιλοκομμένη
Αλατοπίπερο
½ φλιτζάνι μέλι
Χυμό από 1 πορτοκάλι
Ξύσμα από ½ πορτοκάλι
1 ½ κουταλιά της σούπας μηλόξιδο
2 κουταλιές του γλυκού μουστάρδα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Για τις πατατούλες:
350gr. Πατάτες
1 ½ κουταλιά της σούπας λάδι τρούφας
Αλατοπίπερο
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τα φιλέτα γαλοπούλας: Αλείφουμε τη γαλοπούλα με το ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά και αλατοπίπερο να κολλήσει σε όλες τις πλευρές. Ακουμπάμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα φιλέτα γαλοπούλας. Τα αφήνουμε να πάρουν βράση, χαμηλώνουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 6-7 λεπτά.
Βήμα 3
Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε λίγο να κρυώσει. Περιχύνουμε τη γαλοπούλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 30 λεπτά.
Βήμα 4
Για τις πατατούλες: Αραδιάζουμε τις πατάτες σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε. Ψήνουμε στους 180C για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να ροδίσουν.
Βήμα 5
Τις μεταφέρουμε σε μπολ και τις ραντίζουμε με το λάδι τρούφας. Πασπαλίζουμε την παρμεζάνα και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 6
Για να σερβίρουμε ακουμπάμε τα φιλέτα γαλοπούλας σε πιάτα ή πιατέλα και δίπλα τις πατάτες .