Φιλέτο γαλοπούλας με πράσα και κριθαράκι ολικής
2013-07-20- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.κριθαράκι ολικής άλεσης
1 ½ φλ.ζωμός κοτόπουλου
1/4φλ.κονιάκ
3πράσα κομμένα σε ροδέλες
1φλ.μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3κ.γλ.μοσχοκάρυδο
Αλατοπίπερο
1κ.σ.θυμάρι
2φιλέτα γαλοπούλας από μπούτι κομμένα σε κύβους, ή ότι άλλο μέρος της γαλοπούλας θέλουμε
4κ.σ.λάδι
Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε ελάχιστο νερό σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και ρίχνουμε μέσα τα κομμάτια της γαλοπούλας και τα πράσα. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για περίπου 10 λεπτά και σβήνουμε με το κονιάκ. Αλατοπιπερώνουμε ,ρίχνουμε τα μανιτάρια και πασπαλίζουμε με το θυμάρι και το μοσχοκάρυδο. Προσθέτουμε το ζωμό και αφήνουμε να μαγειρευτούν άλλα 15 λεπτά. Ρίχνουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε και αφήνουμε περίπου 15 λεπτά ή όσο λέει η συσκευασία. Μόλις είναι έτοιμο το φαγητό, κλείνουμε το μάτι, ραντίζουμε με το λάδι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε το φαγητό ζεστό.