Φιλέτο γαλοπούλας φούρνου με κολοκύθα και ανανά
2014-12-21- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
27/12/14
Φιλέτο γαλοπούλας φούρνου με κολοκύθα και ανανά γιατί δεν χρειάζεται να ψήσουμε ολόκληρη γαλοπούλα για να νιώσουμε Χριστούγεννα.
Συστατικά
Για τη γαλοπούλα:
2 στήθη γαλοπούλας, κομμένα στα 2 ή στα 4 (περίπου 800gr.)
¼ της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα
¼ της κουταλιάς του γλυκού ρίγανη ξερή
2 κουταλιές του γλυκού θυμάρι
¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
Μια πρέζα ζάχαρη
Αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τα λαχανικά:
2 φλιτζάνια κολοκύθα, κομμένη σε κυβάκια
2 φλιτζάνια ανανάς φρέσκος, κομμένος σε κυβάκια
1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές του γλυκού μέλι
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Για τη γαλοπούλα: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ το κρέας και ρίχνουμε από πάνω όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 2
Τα αλείφουμε πολύ καλά, με καθαρά χέρια και το αφήνουμε καλυμμένο στο ψυγείο όλο το βράδυ.
Βήμα 3
Για τα λαχανικά: Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ την κολοκύθα, τον ανανά και το κρεμμύδι. Πασπαλίζουμε με το αλατοπίπερο και ρίχνουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
Βήμα 4
Ανακατεύουμε με τα χέρια , να καλυφτούν καλά τα υλικά και τα βάζουμε σε ταψί. Ακουμπάμε το κρέας, απευθείας πάνω στα λαχανικά ή σε σχάρα πάνω από αυτά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 45-50λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά και να ροδοκοκκινήσει η γαλοπούλα.
Βήμα 5
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό σκέτο ή με κάποιο λευκό ρύζι της αρεσκείας μας.