Φιλετάκια με σάλτσα κεράσι
2014-07-22- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 1:10 ω
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 1:40 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
9/8/14
Φιλετάκια με σάλτσα κεράσι. Ένας φανταστικός γλυκόξινος συνδυασμός, από τη φυσική γλυκόξινη γεύση των κερασιών που θα εμπλουτίσει το κρασί και δεν θα πιστεύετε στη γεύση, στην όσφρηση και στα μάτια σας. Δοκιμάστε το επίσης με κοτόπουλο ή κάποιο λιπαρό ψάρι, όπως ο σολομός.
Συστατικά
- 100gr. Κεράσια καθαρισμένα από τα κουκούτσια
- 75ml κόκκινο κρασί
- 1 κουταλιά του γλυκού καστανή ζάχαρη
- 2 μοσχαρίσια φιλετάκια (περίπου 170gr. το καθένα)
- Μια πρέζα πιπέρι καγιέν
- Αλατοπίπερο
- ελαιόλαδο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τα κεράσια σε ένα βάζο με καπάκι και ρίχνουμε μέσα τα κεράσια, το κρασί και τη ζάχαρη. Κλείνουμε και ανακινούμε. Το φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο λάδι για 5-7 λεπτά από κάθε πλευρά ή ανάλογα πόσο ψημένα τα θέλουμε.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε το μείγμα κερασιών σε ένα κατσαρολάκι που έχουμε ζεστάνει σε μέτρια φωτιά και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά, ανακατεύοντας μέχρι να αρχίσει να σιροπιάζει η σάλτσα.
Βήμα 4
Βάζουμε τα φιλέτα σε πιάτα και μοιράζουμε από πάνω τη σάλτσα για να σερβίρουμε , πασπαλίζοντας αν θέλουμε με λίγο φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο.