Φινόκιο και ραπανάκια σαλάτα γιορτινή
2014-12-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 45λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
21/12/14
Φινόκιο και ραπανάκια σαλάτα γιορτινή και οι προτάσεις για τα καλούδια του γιορτινού τραπεζιού, έρχονται και φέτος από το ZannetCooks, μόνο για εσάς.
Συστατικά
Για τη σαλάτα:
250gr. Ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
2/3 του φλιτζανιού σπόρια ροδιού
1 μικρή ρίζα φινόκιο, κομμένη σε φέτες
½ φλιτζάνι μαϊντανός ψιλοκομμένος
3-4 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
Για την vinaigrette:
1 ½ κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ½ lime
¼ της κουταλιάς του γλυκού καστανή ζάχαρη
¼ της κουταλιάς του γλυκού κύμινο
½ κουταλιά του γλυκού soya sauce (προαιρετικά)
Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα υλικά για την vinaigrette και τη φυλάμε στην άκρη μέχρι να τη χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα, εκτός από το ρόδι. Περιχύνουμε με τη vinaigrette και φυλάμε στο ψυγείο τουλάχιστον μισή ώρα.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε μπολ ή πιατέλα σερβιρίσματος, διασκορπίζουμε με τα σπόρια ροδιού και σερβίρουμε.