Φιογκάκια με κόκκινη σάλτσα λαχανικών
2013-08-05- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
250ΓΡ.ζυμαρικά φιογκάκια
1μικρό κρεμμύδι
Λάδι
Αλατοπίπερο
1/2κ.γλ.πιπέρι καγιέν
1/2πράσο
2κ.σ.σέλινο
1μεγάλο καρότο τριμμένο
2φλ.χυμός ντομάτας
1κόκκινη πιπεριά
2κ.σ.κέτσαπ
2κ.γλ.βασιλικός ψιλ/νος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα λαχανικά στο multi και τα πολτοποιώ. Ρίχνουμε λάδι σε ένα κατσαρολάκι και τοποθετούμε μέσα τα πολτοποιημένα λαχανικά μας. Μόλις απορροφηθούν τα πολλά υγρά προσθέτουμε το χυμό ντομάτας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το πιπέρι καγιέν. Συμπληρώνουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε τη σαλτσούλα μας περίπου 20 λεπτά. Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σερβίρουμε τα φιογκάκια περιχυμένα με τη σαλτσούλα μας και πασπαλισμένα με βασιλικό.