Φορμάκια ζυμαρικών με πικάντικο περιεχόμενο
2014-02-13- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 45λ
- Έτοιμο σε: 60λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
13/2/14
Φορμάκια ζυμαρικών με πικάντικο περιεχόμενο για lovers ή απλά pasta lovers. Τι είναι αυτό το περιεχόμενο; Θα το μάθετε μόνο, όσοι το μαγειρέψετε, όσοι το γευτείτε ή όσοι είστε πραγματικά ερωτευμένοι!
Συστατικά
- 200gr. Ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 1 φλιτζάνι μπρόκολο κομμένο σε τουφάκια (ποικιλία romanesco, προαιρετικά)
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2-3 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 ½ κουταλιά της σούπας soya cream
- 1 ½ κουταλιά της σούπας καβουρδισμένο κουκουνάρι
- 2 κουταλιές της σούπας φρέσκια ρίγανη, ψιλοκομμένη
- 5-6 φιλέτα αντζούγιας σε λάδι
- Λεπτές φέτες γραβιέρας για το ψήσιμο
- Λίγο μπούκοβο, προαιρετικά
- Φύλλα από baby σπανάκι και ντοματίνια, για το σερβίρισμα
- Αλατοπίπερο
Οδηγίες
Βήμα 1
Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη μαζί με λίγο από το νερό που έβρασαν.
Βήμα 2
Σε κατσαρόλα με μπόλικο νερό που βράζει ρίχνουμε τα τουφάκια από το μπρόκολο και τα βράζουμε για 10-15 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Εντωμεταξύ ζεσταίνουμε 1 κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε για μισό λεπτό τα φρέσκα κρεμμύδια και το σκόρδο. Ρίχνουμε τις αντζούγιες και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 3
Προσθέτουμε την soya cream, το μπρόκολο και λίγο αλατοπίπερο. Επίσης προσθέτουμε το μπούκοβο αν το χρησιμοποιήσουμε. Τέλος ρίχνουμε τα ζυμαρικά, λίγο από το νεράκι που κρατήσαμε και μαγειρεύουμε 5 λεπτά, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βήμα 4
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το κουκουνάρι και τη ρίγανη. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε σε 2 λαδωμένα φορμάκια για φούρνο. Απλώνουμε από 1-2 φέτες γραβιέρας στην επιφάνεια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 15 λεπτά.
Βήμα 5
Αφήνουμε 1-2 λεπτά να κρυώσουν και τα ξεφορμάρουμε προσεχτικά. Τα ακουμπάμε πάνω σε φύλλα από σπανάκι και ντοματίνια κομμένα στη μέση. Ραντίζουμε με λίγο ακόμα από τη soya cream και σερβίρουμε αμέσως.