Φρουτοεπιδόρπιο γιαουρτιού με σιρόπι λεμονιού
2015-09-12- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
12/9/15
Φρουτοεπιδόρπιο γιαουρτιού με σιρόπι λεμονιού σαν να λέμε το νόστιμο, γρήγορο και δροσιστικό γλυκό που μπορείτε να ετοιμάσετε για ένα έκτακτο γεύμα ή επίσκεψη φίλων αλλά και να το χαρείτε μόνοι σας. Πληροφοριακά, επειδή κάπου το διάβασα πρόσφατα, έχω να σας πω ότι τα μύρτιλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά , βοηθούν το νευρικό σύστημα και την μνήμη και πολύ σημαντικό έχει μόνο 80 θερμίδες το μπολ. Βιαστείτε!
Συστατικά
- 125gr. blueberries (μύρτιλα)
- 2-3 ροδάκινα πλακέ ψιλοκομμένα
- 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- 1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη.
Βήμα 2
Μοιράζουμε το γιαούρτι σε 2 μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω τα φρούτα και την μέντα.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το σιρόπι λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως ή το τοποθετούμε 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις.