Loader

Φρουτοεπιδόρπιο γιαουρτιού με σιρόπι λεμονιού

2015-09-12
  • Μερίδες: 2
  • Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
  • Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 1
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

1 έχουν βαθμολογήσει

12/9/15

Φρουτοεπιδόρπιο γιαουρτιού με σιρόπι λεμονιού σαν να λέμε το νόστιμο, γρήγορο και δροσιστικό γλυκό που μπορείτε να ετοιμάσετε για ένα έκτακτο γεύμα ή επίσκεψη φίλων αλλά και να το χαρείτε μόνοι σας. Πληροφοριακά, επειδή κάπου το διάβασα πρόσφατα, έχω να σας πω ότι τα μύρτιλα είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά , βοηθούν το νευρικό σύστημα και την μνήμη και πολύ σημαντικό έχει μόνο 80 θερμίδες το μπολ. Βιαστείτε!

bluebpeachyo (1) bluebpeachyo (3)

 

Συστατικά

  • 125gr. blueberries (μύρτιλα)
  • 2-3 ροδάκινα πλακέ ψιλοκομμένα
  • 1 ½ φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμός λεμονιού
  • 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
  • 1 ½ κουταλιά της σούπας φρέσκια μέντα ψιλοκομμένη, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες

Βήμα 1

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ την καστανή ζάχαρη με το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το κρατάμε στην άκρη.

Βήμα 2

Μοιράζουμε το γιαούρτι σε 2 μπολ και διασκορπίζουμε από πάνω τα φρούτα και την μέντα.

Βήμα 3

Ραντίζουμε με το σιρόπι λεμονιού και σερβίρουμε αμέσως ή το τοποθετούμε 1 ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να ενωθούν οι γεύσεις.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *