Φρουτοσαλάτα με γιαούρτι και λικέρ φράουλα
2013-08-28- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(4.5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
28/8/13
Όταν έγραφα χθες , ότι φέτος είμαι υπέρ του καλοκαιριού και δεν θέλω να φύγουν αυτός ο καλοκαιρινός καιρός, δεν εννοούσα βέβαια τον καύσωνα.
Τι ζέστη κι αυτή σήμερα!
Άρα το καλοκαίρι καλά κρατεί και εμείς για να κρατηθούμε ακόμα καλύτερα , απολαμβάνουμε μια δροσιστική και αρωματική φρουτοσαλάτα στο μπαλκόνι, με την ελπίδα να φυσήξει λίγο αεράκι.
Συστατικά
1 ακτινίδιο
20 ρώγες σταφύλι
1 φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κύβους
1 μπανάνα
200gr. Γιαούρτι λευκό (με λίγα λιπαρά αν θέλετε αλλά στραγγιστό)
1 βανίλια (το πλαστικό με τη σκόνη που βάζουμε στα γλυκά)
1 σφηνάκι λικέρ φράουλα σπιτικό ή κάποιο άλλο λικέρ ή κονιάκ , αγοραστό η σπιτικό
Λίγα καρύδια για το σερβίρισμα (προαιρετικά ή /και ηλιόσπορος)
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα φρούτα μας και τα βάζουμε σε ένα μπολ , καλυμμένο με διαφανή μεμβράνη στο ψυγείο για μισή ώρα, να βγάλουν τα ζουμιά τους .
Βήμα 2
Χτυπάμε το γιαούρτι με τη βανίλια και αφού μοιράσουμε τη φρουτοσαλάτα σε μπολ, μοιράζουμε το γιαούρτι πάνω από τα φρούτα.
Βήμα 3
Ραντίζουμε με το λικέρ/ κονιάκ και πασπαλίζουμε με λίγα καρύδια ή/ και τον ηλιόσπορο, για να σερβίρουμε.
Προσαρμογή συνταγής :
http://pinchandswirl.com/2011/08/nectarines-with-vanilla-yogurt-and-grand-marnier-2/