Φρουτοσαλάτα με μέντα
2014-03-26- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 45λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
26/3/14
Δροσιστική φρουτοσαλάτα με μέντα για ελαφρύ επιδόρπιο ή δυναμωτικό πρωινό. Η επιλογή δική σας. Εγώ πάντως, το θέλω και το γιαουρτάκι μου δίπλα!
Συστατικά
- 2 μπανάνες
- 1 φλιτζάνι φράουλες
- 3-4 μανταρίνια
- 2 κουταλιές της σούπας φύλλα μέντας
- 2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
- Χυμό 1 lime
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ (προαιρετικά)
- Γιαούρτι για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βήμα 1
Καθαρίζουμε και κόβουμε τα φρούτα ανάλογα τα γούστα και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το κονιάκ , αν το χρησιμοποιήσουμε και το χυμό Lime. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και διασκορπίζουμε τη μέντα. Καλύπτουμε με πιάτο ή καπάκι και τα ανακινούμε ελαφρά ώστε να πάνε παντού τα υγρά της φρουτοσαλάτας και να μπορέσει να λιώσει ομοιόμορφα η ζάχαρη.
Βήμα 3
Το φυλάμε στο ψυγείο μισή ώρα μέχρι και την σερβίρουμε μόνη της ή με γιαούρτι της επιλογής μας.