Φρουτοσαλάτα με συκομαϊδα και balsamico
2015-07-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Έτοιμο σε: 10λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
4 έχουν βαθμολογήσει
16/7/15
Φρουτοσαλάτα με συκομαϊδα και balsamico, εκπληκτική. Μόλις έφαγα ότι είχα ετοιμάσει για 2 άτομα. Αν δεν έχετε συκομαϊδα προμηθευτείτε άμεσα. Θα σας εντυπωσιάσει με πόσα πολλά πράγματα ταιριάζει. Πρόκειται για μια πάστα από αποξηραμένα σύκα σε συνδυασμό με μυρωδικά, κάποιον ξηρό καρπό και κάποιο αλκοολούχο ποτό, όπως ούζο ή μαστίχα.
Συστατικά
- 1 ½ φλιτζάνι πεπόνι κομμένο σε κυβάκια
- 3 ροδάκινα πλακέ ψιλοκομμένα
- ¼ του φλιτζανιού συκομαϊδα ή ξερά σύκα ψιλοκομμένα
- 1 ½ κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας κρέμα balsamico με σύκο ή ότι κρέμα balsamico θέλετε
- 1 ½ κουταλιά της σούπας φιστίκια Αιγίνης, καθαρισμένα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε σε μπολ το πεπόνι και τα ροδάκινα. Ανακατεύουμε και διασκορπίζουμε από πάνω τη συκομαϊδα και τα φιστίκια.
Βήμα 2
Ραντίζουμε με το μέλι και το balsamico και σερβίρουμε αμέσως.