Φρούτα και λαχανικά σαλάτα
2014-07-22- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Έτοιμο σε: 30λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
5/8/14
Φρούτα και λαχανικά σαλάτα. Ένα πιάτο mix , που τρώγεται ιδανικά στις ζέστες του Αυγούστου, που δεν θέλουμε βαριά γεύματα ή την συνδυάζουμε με ψητό κρέας ή ψάρι για αποθεωτικά σερβιρίσματα, φέτος το καλοκαίρι.
Συστατικά
1 μέτριο φινόκιο ψιλοκομμένο
1 μέτριο ραντίτσιο ψιλοκομμένο
1 μεγάλο ατζούρι ή αγγούρι , ψιλοκομμένο
125gr. Μύρτιλα
½ φλιτζάνι κεράσια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
1 πορτοκάλι, ψιλοκομμένο
Σουσάμι για το σερβίρισμα
Για το dressing:
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Χυμό από ½ λεμόνι
Αλατοπίπερο
½ κουταλιά της σούπας Soya sauce
1 κουταλιά της σούπας ξύδι λευκό
½ κουταλιά της σούπας ginger τριμμένο
Οδηγίες
Βήμα 1
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το dressing και το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 2
Βάζουμε σε ένα σουρωτήρι όλα τα φρούτα και τα λαχανικά, για 15 λεπτά, ώστε να στραγγίξουν τα πολλά υγρά και να διατηρηθεί πιο τραγανή για περισσότερο διάστημα. Την κρατάμε έτσι στο ψυγείο μέχρι και 2 ημέρες.
Βήμα 3
Για το σερβίρισμα, περιχύνουμε με το dressing, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με μπόλικο σουσάμι, ωμό ή καβουρδισμένο.