Φρυγανιές βρώμης
2015-03-15- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
15/3/15
Φρυγανιές βρώμης με 4 κινήσεις. Ζυμώνουμε- απλώνουμε- κόβουμε-ψήνουμε. Τόσο απλά! Γνωστά σαν oatcakes είναι κάτι μοναδικό, μιας και δεν είναι κράκερ, ούτε κέικ, είναι πιστεύω μια κατηγορία από μόνα τους. Είναι χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη και αρκετά υγιεινό σνακ για όλες τις ώρες.
Συστατικά
- 1 & 1/3 του φλιτζανιού νιφάδες βρώμης
- Αλάτι
- 30gr. Βούτυρο
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού baking powder
- 5 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τη βρώμη στο multi και χτυπάμε να γίνει σαν αλεύρι. Προσθέτουμε το βούτυρο, το baking, το νερό και το αλάτι και χτυπάμε για λίγο ακόμα.
Βήμα 2
Πλάθουμε μια μπάλα και με τη βοήθεια μιας λαδόκολλας και ενός πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ½ cm , σε σχήμα της προτίμησης μας. Κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια και μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
Βήμα 3
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν λίγο για να αποθηκεύσουμε σε αεροστεγές σκεύος ή σερβίρουμε αμέσως με μέλι, μαρμελάδα, τυρί ή ότι μας αρέσει.