Χάντρες με λουκάνικα σπετσοφάι
2013-07-28- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
300γρ.χάντρες φασόλια
Λάδι
150γρ.λουκάνικα χωριάτικα
1κρεμμύδι ψιλ/νο
1πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε κυβάκια
2πιπεριές πράσινες κέρατο κομμένες σε κυβάκια
Αλατοπίπερο
1κ.γλ.πάπρικα
1/2κ.γλ.μπούκοβο
1/2φλ.λευκό κρασί
1ντομάτα τριμμένη
1/2φλ.χυμός ντομάτας
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα λουκάνικα κομμένα σε ροδέλες και μόλις πάρουν χρώμα τα αφαιρούμε με τρυπητή κουτάλα και τα κρατάμε στην άκρη. Ρίχνουμε τις πιπεριές για 2 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Προσθέτουμε τον χυμό και την φρέσκια ντομάτα. Αναποδογυρίζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τα φασόλια και προσθέτουμε νεράκι να καλύψει το φαγάκι μας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα και το μπούκοβο. Αφήνουμε να σιγοψηθεί περίπου 1 ½ ώρα. Λίγο πριν το τέλος του μαγειρέματος ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα λουκάνικα και σερβίρουμε το φαγάκι μας ζεστό συνοδεία 1 ποτηριού κόκκινο κρασί!!