Loader

Χαλβάς σιμιγδαλένιος με σοκολάτα

2013-08-28
  • Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
  • Ωρα μαγειρέματος: 15λ
Μέση βαθμολογία:

forkforkforkforkfork (5 / 5)

5 5 2
Βαθμολογήστε τη συνταγή

fork fork fork fork fork

2 έχουν βαθμολογήσει

Συστατικά  

1 ποτήρι λάδι
2 ποτήρια σιμιγδάλι χονδρό
1φλ.αμύγαλα χοντροκομμένα λευκά
4 φλ.ζάχαρη
3 φλ.νερό με φλούδες από 1 πορτοκάλι
1 ξυλαράκι κανέλας
1 φακελάκι τρούφα σοκολάτας

Οδηγίες

Βήμα 1

Βάζω σε ένα κατσαρολάκι το νερο με τις φλούδες ,τη ζάχαρη και την κανέλα.Το σιγοβράζω να λιώσει η ζάχαρη. Σε φαρδιά κατσαρόλα ρίχνω το λάδι και μόλις κάψει ρίχνω το σιμιγδάλι.Χαμηλώνω τη φωτιά. Ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να ξανθύνει. Προσθέτω τα αμύγδαλα και σιγά σιγά το σιρόπι- αφού έχω αφαιρέσει τις φλούδες και την κανελίτσα μου. Συνεχίζω να ανακατεύω μέχρι να πιεί όλο το υγρό. Το κατεβάζω από τη φωτιά και το σκεπάζω με μια πετσετούλα 5-10 λεπτά Σε μια φόρμα για κέικ πασπαλίζω με τρούφα και ρίχνω την μισή ποσότητα χαλβά. Πασπαλίζω και άλλη τρούφα,μπόλικη και τελειώνω με τον χαλβά και όση τρούφα έχει απομείνει. Αφήνω να κρυώσει και ξεφορμάρω. Αν θέλετε πασπαλίζετε με σκόνη κανέλας.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *