Χαλβάς σιμιγδαλένιος με χυμό και μαρμελάδα μήλο
2015-03-29- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Επιδόρπιο
- Δυσκολία: Μέτριο
- Μερίδες: 10-12
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 30λ
- Έτοιμο σε: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
3 έχουν βαθμολογήσει
3/4/15
Χαλβάς σιμιγδαλένιος με χυμό και μαρμελάδα μήλο για νηστίσιμο νόστιμο γλύκισμα που δεν θα αντισταθεί κανείς.
Συστατικά
- ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
- 3 φλιτζάνια σιμιγδάλι ψιλό
- ½ φλιτζάνι cranberries
- 1/3 του φλιτζανιού κονιάκ
- 1 κουταλιά του γλυκού κανέλα και επιπλέον για το σερβίρισμα
- ½ φλιτζάνι αμυγδαλόψιχα χοντροτριμμένη
- 1 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
- 4 ½ φλιτζάνια χυμός μήλο
- 1 ½ φλιτζάνι μαρμελάδα μήλο
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο ρίχνουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί, χωρίς να κάψει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να πάρει χρώμα.
Βήμα 2
Προσθέτουμε τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε τα cranberries, το κονιάκ και την κανέλα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε να διαλύσει ελαφρά και ρίχνουμε προσεχτικά σιγά σιγά το χυμό μήλου, ανακατεύοντας διαρκώς, μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά.
Βήμα 3
Το μεταφέρουμε σε ελαφρά λαδωμένη στρογγυλή φόρμα. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρά και απλώνουμε την μαρμελάδα. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε πασπαλίζοντας αν θέλουμε επιπλέον κανέλα.