Χειμερινά λαχανικά κατσαρόλας με γαλοπούλα που έμεινε
2016-01-02- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 50λ
- Έτοιμο σε: 1:05 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
4/1/16
Χειμερινά λαχανικά κατσαρόλας με γαλοπούλα που έμεινε σερβίρουμε σήμερα και σίγουρα θα χορτάσει όλη η οικογένεια. Ένας έξυπνος και θρεπτικός τρόπος να αξιοποιήσουμε τα περισσεύματα των γιορτών από το ZannetCooks.gr για όλους εσάς.
Συστατικά
- 1 μικρή κολοκύθα
- 2 μέτρια καρότα
- 1 μέτριο κολοκυθάκια
- 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
- ¾ του φλιτζανιού γαλοπούλα μαγειρεμένη, ψιλοκομμένη ή λιανισμένη
- ½ φλιτζάνι αρακάς
- 3 φλιτζάνια ζωμός κοτόπουλου
Οδηγίες
Βήμα 1
Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 5 λεπτά μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε την κολοκύθα, τα καρότα και το κολοκυθάκι και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα μαζί με το σκόρδο. Τα σοτάρουμε 2 λεπτά και προσθέτουμε το ζωμό και αλατοπίπερο, ανάλογα τα γούστα.
Βήμα 3
Μετά από 10 λεπτά ρίχνουμε τον αρακά και τη γαλοπούλα. Κλείνουμε το καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά για 30-40 λεπτά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό με φρυγανισμένο ψωμί ή όπως μας αρέσει.