Χειμωνιάτικη πατατοσαλάτα με κόκκινο ξινολάχανο
2015-11-01- Κουζίνα: Γερμανική, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-3
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 20λ
- Έτοιμο σε: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
7/11/15
Χειμωνιάτικη πατατοσαλάτα με κόκκινο ξινολάχανο, γιαούρτι και αυγά. Πλήρες γεύμα ή συνοδευτικό, ανάλογα τα γούστα και τη διάθεση της ημέρας. Πολύ νόστιμη με ψητά burgers ή κλασικά μπιφτέκια.
Συστατικά
- 4 μικρές πατάτες
- 1/3 του φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
- 1 φλιτζάνι κόκκινο ξινολάχανο
- ½ φλιτζάνι αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 2 βραστά αυγά ψιλοκομμένα
- Αλατοπίπερο
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κουταλιά του γλυκού κύμινο
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά της σούπας νιφάδες κρεμμυδιού ή σκόνη
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε τις πατάτες σε μπόλικο αλατισμένο νερό που βράζει για 15-20 λεπτά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Βήμα 2
Εντωμεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι με το μισό λάδι, το κύμινο, το κρεμμύδι και λίγο αλατοπίπερο και το φυλάμε στην άκρη μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
Βήμα 3
Βάζουμε σε ένα μπολ τις πατάτες, τα αγγουράκια, τα αυγά, το σέλινο, το ξινολάχανο και το μείγμα γιαουρτιού και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Βήμα 4
Σερβίρουμε αμέσως ραντίζοντας με το υπόλοιπο λάδι ή φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε και για άλλες 5 ημέρες.