Χειμωνιάτικο χοιρινό με λάχανο
2013-06-09- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
- Έτοιμο σε: 55λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1κιλό χοιρινό κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
1μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
1μέτριο λάχανο χοντροκομμένο
1φλ.χυμός ντομάτας
1κ.γλ.μπούκοβο
Χυμός 1 λεμονιού
Οδηγίες
Βήμα 1
Σε κατσαρόλα με λάδι σοτάρουμε το κρέας να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα ανάμεσα από το κρέας το λάχανο και ρίχνουμε το χυμό ντομάτας, το χυμό λεμονιού και χλιαρό νεράκι να καλύψει τα υλικά μας. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το μπούκοβο. Αφήνουμε να σιγοβράσει για 40 λεπτά , ελέγχοντας στη διάρκεια του μαγειρέματος μήπως χρειάζεται επιπλέον νερό. Σερβίρουμε το χοιρινό ζεστό μαζί με το λάχανο και μπόλικη σαλτσούλα.