Χλιαρή σαλάτα κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή
2014-02-11- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 4λ
- Έτοιμο σε: 20λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
7 έχουν βαθμολογήσει
11/02/14
Χλιαρή σαλάτα κόκκινο λάχανο με τυροκαυτερή , δηλαδή ούτε κρύα, ούτε ζεστή αλλά τόσο ενδιαφέρουσα σαν πρόταση είτε σαν κύριο πιάτο είτε σαν συνοδευτικό όπως κάθε άλλη σαλάτα στο τραπέζι μας, που δεν θα αφήσει κανένα ασυγκίνητο!
Συστατικά
2 φλιτζάνια κόκκινο λάχανο ψιλοκομμένο
1φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
4 δαμάσκηνα ξερά κομμένα στη μέση
1 μικρό κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
5-6 ντοματίνια κομμένα στη μέση
2 κουταλιές της σούπας τυροκαυτευρή ή Πικάντικο άλειμμα γλυκοπατάτας με τυρί
Φρεσκοτριμμένο αλατοπίπερο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας soya sauce ή ξύδι baslamico για το σερβίρισμα, προαιρετικά
Οδηγίες
Βήμα 1
Ρίχνουμε μια κουταλιά λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι να ζεσταθεί ελαφρά και προσθέτουμε το λάχανο, το σέλερι και το κρεμμύδι.
Βήμα 2
Αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και ρίχνουμε τα δαμάσκηνα και τη soya. Μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά και κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Βήμα 3
Μεταφέρουμε σε πιάτο σερβιρίσματος και διασκορπίζουμε από πάνω τα ντοματίνια και την τυροκαυτερή. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και σερβίρουμε αμέσως.