Χοιρινά φιλετάκια με μήλα και δαμάσκηνα
2013-07-25- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 40λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
4χοιρινά φιλετάκια
Λάδι
Αλατοπίπερο
2μήλα κομμένα σε κυβάκια
15 δαμάσκηνα ξερά ολόκληρα
1/4φλ.κονιάκ
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2 ½ φλ.ζωμός κρέατος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια πλατιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Ρίχνουμε τα φιλετάκια να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές και σβήνουμε με το κονιάκ. Προσθέτουμε τα μήλα και τα δαμάσκηνα, αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει 30-35 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Τα σερβίρουμε ζεστά με συνοδευτικό της αρεσκείας μας, εμένα μου αρέσει με φρέσκα τορτελίνια.