Χοιρινό με λάχανο τουρσί Θράκης
2013-06-17- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 30λ
- Ωρα μαγειρέματος: 1:30 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 ½ κιλό κρέας από χοιρινό μπούτι χωρίς κόκαλο
3 ξερά κρεμμύδια
1 κιλό λάχανο τουρσί
3 κουταλιές της σούπας ντοματοπελτές
ελαιόλαδο
3-4 καυτερές πιπεριές
αλάτι
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόψτε το κρέας σε μερίδες, καθαρίστε και κόψτε σε λεπτές φέτες τα κρεμμύδια. Βάλτε 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και όταν ζεσταθεί, σοτάρετε το κρέας με τα κρεμμύδια για αρκετά λεπτά. Γυρίστε τα κομμάτια του κρέατος για να σοταριστούν από όλες τις πλευρές. Ρίξτε στην κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό και βράστε το φαγητό σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά. Ψιλοκόψτε το λάχανο τουρσί, στραγγίστε το και βάλτε το σε μία άλλη κατσαρόλα με 1/4 του φλιτζανιού ελαιόλαδο. Σοτάρετέ το σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά και προσθέστε τον ντοματοπελτέ διαλυμένο σε ½ φλιτζάνι νερό και τις καυτερές πιπεριές. Ενώστε το μισομαγειρεμένο χοιρινό με το σοταρισμένο λάχανο, αλατίστε και βάλτε το φαγητό σε ένα βαθύ ταψί. Σκεπάστε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήστε το στους 200C για 1 ώρα.