Χοιρινό με μέλι,κάρυ και χωριάτικη μουστάρδα
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:00 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1 1/5 κιλό χοιρινό με κόκκαλο
Για τη μαρινάδα
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
1 κουτ. σούπας μουστάρδα με σπόρους
1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιύ
2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
2 κουτ. σούπας μέλι
2 κουτ. γλυκού κάρυ
1 κουτ. γλυκού γλυκιά πάπρικα
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπωλ και ανακατεύουμε καλά. Τοποθετούμε το κρέας σε ένα πυρίμαχο σκεύος και περιχύνουμε με τη μαρινάδα που ετοιμάσαμε. Το αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ. Την επόμενη τοποθετούμε το κρέας στη γάστρα και περιχύνουμε πάλι με την μαρινάδα και 1-2 ποτήρια νερό, από την αρχή ή λίγο αργότερα κατά το ψήσιμο, αν χρειαστεί. Ψηνουμε στους 250C για 2 ώρες,μέχρι να μαλακώσει και να μελώσει το κρεατάκι μας. Σερβίρουμε με πατάτες τηγανιτές,πουρέ ή αν θέλουμε βάζουμε πατάτες να ψηθούν μαζί με το κρέας.