Χοιρινό με πατάτες και θυμάρι στην κατσαρόλα
2013-06-11- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:20 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
600γρ.χοιρινό κομμένο σε κύβους
Λάδι
Αλατοπίπερο
2κλωνάρια θυμάρι, τα φύλλα του
1φλ.λευκό κρασί
1κρεμμμύδι τριμμένο
2πατάτες κομμένη σε μικρά κυβάκια
1λίτρο ζωμός κρέατος
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε κατσαρόλα ρηχή και σοτάρουμε τα κομμάτια του κρέατος να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και μόλις γυαλίσει ελαφρά σβήνουμε με το κρασί. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε το μισό ζωμό. Αφήνουμε να σιγοβράσει 30 λεπτά και προσθέτουμε τις πατάτες και τον υπόλοιπο ζωμό. Συνεχίζουμε το βράσιμο άλλα 30 λεπτά. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό πασπαλισμένο με θυμάρι.