Χοιρινό με σπανάκι
2013-06-16- Κουζίνα: Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 10λ
- Ωρα μαγειρέματος: 2:10 ω
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
750gr ψαχνό χοιρινό κομμένο σε μερίδες
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 φλ. ελαιόλαδο
500gr σπανάκι
1 φ.κ. κόκκινο ξηρό κρασί
3 γ.κ.σ. τριμμένο κεφαλοτύρι
3 γ.κ.σ. κρέμα γάλακτος
30gr βούτυρο
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Βήμα 1
Κόβετε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες και στρώνετε στον πυθμένα του σκεύους. Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το τοποθετείτε στο σκεύος χωρίς νερό. Προσθέτετε το λάδι και βράζετε με το καπάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά για 2 ώρες. Βγάζετε το κρέας και στο ζωμό προσθέτετε το κρασί και το σπανάκι. Βράζετε σε δυνατή φωτιά για 10 λεπτά. Προσθέτετε το κεφαλοτύρι, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και αλατοπίπερο