Χορτοφαγική μπορς
2013-07-18- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο
- Δυσκολία: Εύκολο
- Χρόνος προετοιμασίας: 20λ
- Ωρα μαγειρέματος: 35λ
Μέση βαθμολογία:
(0 / 5)
0 έχουν βαθμολογήσει
Συστατικά
1φλ.παντζάρια καθαρισμένα και κομμένα
2φλ.λάχανο ψιλ/νο
Λάδι
Αλατοπίπερο
1αποξηραμένη τσίλι πιπεριά
1κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
2σκελ.σκόρδο ψιλ/νες
4φλ.ζωμό λαχανικών
2καρότα κομμένα σε ροδέλες
1/2φλ.χυμός ντομάτας
Χυμό λεμόνι
2πιπεριές Φλωρίνης ψιλ/νες
1κ.σ.πάπρικα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε λάδι σε μια κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτουμε το λάχανο, τα καρότα, τις πιπεριές και τα παντζάρια και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας και το ζωμό. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την πάπρικα. Ραντίζουμε με χυμό λεμονιού, κατά τα γούστα μας και προσθέτουμε την καυτερή πιπεριά. Σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει λίγο και περνάμε τη μισή σούπα και λίγο παραπάνω από το multi. Την μεταφέρουμε πάλι στην κατσαρόλα και τα βάζουμε να πάρουν μια βράση. Σερβίρετε ζεστή και κρύα.