Χούμους με γλυκοπατάτα και πιπεριά Φλωρίνης
2013-12-28- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 2 μπολ
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
1 έχουν βαθμολογήσει
28/12/13
Λίγες μερούλες πριν τελειώσει και το 2013,σας παρουσιάζουμε ένα χούμους με γλυκοπατάτα και πιπεριές Φλωρίνης, με αφορμή ένα πάρτυ που θα πάμε σήμερα (τι άλλο θα σκεφτόμουνα εγώ, που ακούω πάρτυ και μου έρχεται στο μυαλό στρωμένος μπουφές!!). Το πάρτυ έχει θέμα 60’s και θα πρέπει λέει να ντυθούμε και ανάλογα. Μήπως να ντυθώ Μέριλυν που την αγαπώ;
Συστατικά
1 μέτρια γλυκοπατάτα κομμένη σε ροδέλες
1 ½ φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα και λίγο από το νερό που έβρασαν
1 σκελίδα σκόρδο, χωρίς τη φύτρα
1 πιπεριά Φλωρίνης από βάζο
Αλατοπίπερο
Χυμός 1 Lime
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το ψήσιμο της γλυκοπατάτας και το σερβίρισμα
2 κουταλιές της σούπας ταχίνι
1 κουταλιά γλυκού πάπρικα καπνιστή και επιπλέον για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Βάζουμε τις φέτες της γλυκοπατάτας σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τις αλατοπιπερώνουμε.
Βήμα 2
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 1 ώρα. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τις ρίχνουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο από το νερό που έβρασαν τα ρεβίθια για πιο απαλή υφή.
Βήμα 3
Το κρατάμε στο ψυγείο μέχρι και 1 εβδομάδα. Το σερβίρουμε κρύο ή σε θερμοκρασία δωματίου μόνο του σαν ντιπ ή άλειμμα για διάφορα σνακ.
Προσαρμογή συνταγής :