Χούμους με λιαστές ντομάτες και καπνιστό αλάτι
2013-12-16- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Ορεκτικό, Συνοδευτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Ποσότητα: 1 μεγάλο μπολ
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Έτοιμο σε: 15λ
Μέση βαθμολογία:
(5 / 5)
2 έχουν βαθμολογήσει
16/12/13
Ένα άλειμμα, ντιπ, σαλάτα ή όπως θέλετε πείτε το από τα πιο εκλεκτά και υγιεινά, μην ξεχνιόμαστε. Κατεξοχήν έδεσμα της Αραβίας και της Μέσης Ανατολής που φτάνει στα μέρη μας και εντάσσεται στο διατροφολόγιο μας εύκολα λόγω των πολύ κοινών υλικών, της νοστιμιάς και της ευκολίας στην εκτέλεση του. Κυρίαρχο συστατικό τα ρεβίθια (βρασμένα εννοείται) και το ταχίνι. Η δική μας συνταγή Χούμους με λιαστές ντομάτες και καπνιστό αλάτι δεν έχει ταχίνι αλλά γίνεται λίγο πιο εορταστικό με την παρουσία του μελιού και του καπνιστού αλατιού. Δοκιμάστε το άμεσα και δεν θα σταματάτε να το αλείφετε παντού!
Συστατικά
1 φλιτζάνι ρεβίθια βρασμένα
3 λιαστές ντομάτες
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και επιπλέον για το σερβίρισμα
1 κουταλιά του γλυκού μέλι
2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
1/3 της κουταλιάς του γλυκού πάπρικα γλυκιά και επιπλέον για το σερβίρισμα
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Μια πρέζα καπνιστό αλάτι ή κοινό
Οδηγίες
Βήμα 1
Μουλιάζουμε σε χλιαρό νερό τις ντομάτες για 15 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό τους στην άκρη.
Βήμα 2
Τις βάζουμε στο multi μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε να γίνουν αλοιφή. Για πιο βελούδινη υφή συμπληρώνουμε από το νερό που φυλάξαμε από τις ντομάτες και χτυπάμε ξανά.
Βήμα 3
Το φυλάμε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρουμε με φρεσκοκομμένα λαχανικά, chips ή crackers ή σαν spread σε ψωμί.