Χριστουγεννιάτικη βελουτέ
2014-12-21- Κουζίνα: Για Χορτοφάγους, Ελληνική
- Πιάτο: Κυρίως πιάτο, Ορεκτικό
- Δυσκολία: Εύκολο
- Μερίδες: 2-4
- Χρόνος προετοιμασίας: 15λ
- Ωρα μαγειρέματος: 60λ
- Έτοιμο σε: 1:15 ω
Μέση βαθμολογία:
(4.6 / 5)
5 έχουν βαθμολογήσει
17/12/14
Χριστουγεννιάτικη βελουτέ για μια σούπα που θα «καταπραΰνει» πραγματικά την ψυχή μας και θα ζεστάνει το κορμί μας. Γεύση γεμάτη και πλούσια που θα προετοιμάσει τον ουρανίσκο για το υπόλοιπο γιορτινό μενού.
Συστατικά
- 1 μικρή κολοκύθα κομμένη σε κομμάτια
- 1 μικρή γλυκοπατάτα κομμένη σε κομμάτια
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλατοπίπερο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 1 πράσινο μήλο κομμένο σε κομμάτια
- 2 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
- ½ φλιτζάνι νερό
- 1 ½ κουταλιά του γλυκού κανέλα
- ¼ της κουταλιάς του γλυκού μοσχοκάρυδο
- Ψημένα σπόρια κολοκύθας ή μαυροσούσαμο για το σερβίρισμα
Οδηγίες
Βήμα 1
Διασκορπίζουμε την κολοκύθα και την γλυκοπατάτα σε ένα ταψί, τις αλατοπιπερώνουμε και τις ραντίζουμε με το μισό λάδι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190C για 35-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύοντας στο ενδιάμεσο του χρόνου.
Βήμα 2
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο λάδι σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι. Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την γλυκοπατάτα και την κολοκύθα καθώς και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά.
Βήμα 3
Την πολτοποιούμε στο multi αφού κρυώσει ελαφρά ή με την ειδική ράβδο και την βάζουμε να πάρει μια ακόμη βράση. Σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας αν θέλουμε με επιπλέον αλατοπίπερο και διακοσμώντας με ψημένα σπόρια κολοκύθας, μαυροσούσαμο ή ότι προτιμάμε.